снимка БулфотоНе се притеснявам за недостиг на легла, а за българските

...
снимка БулфотоНе се притеснявам за недостиг на легла, а за българските
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Притеснявам се за българските лекари и сестри

снимка Булфото

Не се тормозя за дефицит на кревати, а за българските лекари и сестри, които са към този момент шести месец непрекъснато опаковани в костюми, давайки всичко от себе си, с цел да проведат тази борба сполучливо, сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов на брифинг в Сандански, съобщи.

Здравният министър посети лечебното заведение в южния град като част от обиколка на лечебните заведения в област Благоевград. Като причина за визитата си министърът уточни високия % на заболеваемост от COVID-19 в региона и желанието му персонално да се убеди в готовността на лечебните заведения в Благоевградско, в които се лекуват пациенти с ковид.

В момента в болница " Югозападна ", която сплотява лечебните заведения в Сандански и Петрич, се лекуват 49 пациенти с COVID-19, уточни министър Ангелов. Той добави, че има подготвеност за откриване на над шестдесет кревати.

През днешния ден здравният министър ще посети и лечебните заведения в Гоце Делчев, Разлог и Благоевград, след което ще взе участие в съвещание на регионалния действен щаб. Там ще бъде разисквано постановат ли се спомагателни ограничения и ограничавания за региона, която през миналата седмица на брифинг на Националния действен щаб бе посочена като алена зона по отношение на разпространяването на ковид.

На журналистически въпрос дали към момента предлага да не се пътува до Благоевград, Костадин Ангелов сподели, че до момента в който числата са такива, рекомендациите няма да бъдат изменени. Във връзка с опасенията на представители на туристическия бизнес от Банско и останалите курорти в региона, здравният министър разяснява, че контролът по съблюдаване на ограниченията в цялата област е засилен. Извършват се всеобщи инспекции и в случай че резултатите от тях доведат до съблюдаване на ограниченията до няколко седмици числата ще бъдат изменени, уточни здравният министър.

Тази вечер регионалният действен щаб ще разиска с министъра на опазването на здравето дали да бъдат затегнати ограниченията в региона. Пред публицисти в Сандански Костадин Ангелов добави, че кметовете по общини към този момент имат опция да вършат това.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР